Paradajz čorba se veoma jednostavno pravi, a dobijete pravi mali gurmanluk koji vas može okrepiti. Ćorbu možete služiti pre glavnog jela ili vam ona može biti obrok uz tost hleb. Na vama je da odaberete. 

Ukoliko više volite klasične čorbe pogledajte recept za pileću belu čorbu.

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 2 srednje šargarepe
  • 3 veća paradajza
  • 3dl vode
  • So, biber, lovorov list
  • 1 ravna kašika brašna
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • Bosiljak
  • Parmezan
  • Rezanci

Priprema:

Šargarepu i crni luk iseckati na što sitnije kockice ili ih usitnite u blenderu. Zatim propržite na malo ulja i dodajte izblendani paradajz. Dospite 2dl vode i dobro začinite. Nakon desetak minuta kuvanja na umerenoj vatri, u 1dl hladne vode razmutite brašno i mlevenu slatku papriku pa dodajte u čorbu. Mešajte dok se malo ne zgusne. Ukoliko paradajz nije dovoljno sladak, možete dodati šećer (Med) i obavezno bosiljak. Možete dodati i rezance ali nisu nužni. Servirati sa parmezanom i tost hlebom.

Izvor: Nismo kod kuće