Uz ove instrukcije pripremićete pravu kafansku čorbu.
Sastojci:
500 g pasiranog paradajza
pola šoljice pinjola
4.5 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 kašičica semenki koromača
pola kašičice ljute paprike
bosiljak, biber, origano
pola čaše belog vina
Priprema:
U paradajz dodati pinjole i miksati do glatke smese.
Zagrejati ulje u većoj posudi, dodati sitno naseckani luk, usitnjeni beli luk, semenke komorača i suvu usitnjenu ljutu papriku.
Dinstati oko 5 minuta dok luk omekša. Umešati preostalu količinu paradajza, bosiljak, vino i origano, zatim dodati i paradajz sa pinjolima i promešati.
Kada supa provri, kuvati na laganoj vatri još 5-6 minuta da se arome povežu.
Začiniti solju i biberom i po želji dodati još ljute paprike. Pre serviranja posuti preostalim bosiljkom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus