Predjelo koje možete služiti i kao glavno jelo.

Sastojci:

200 g pileće džigerice

50 g crvenog kupusa

50 g rukole

50 g bebi spanaća

1 mali crveni luk

100 g plavog sira

50 ml likerskog vina

100 g slanine na kockice

200 g hleba

30 ml maslinovog ulja

1 kašika soja sosa

so i biber po ukusu

Za preliv:

1 kašičica dižon senfa

20 ml belog balzamiko sirćeta

40 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 kašičica meda

1 grančica timijana

so po ukusu

Priprema:

Staviti slaninu u hladan tiganj. Uključiti ringlu i zagrejati tiganj. Pržiti slaninu dok ne postane zlatna. Izvaditi iz tiganja. Sipati 20 ml maslinovog ulja u isti tiganj. Zagrejati na srednoj vatri. Propržiti očišćenu i prepolovljenu džigericu. Preliti vinom i skinuti tiganj sa ringle. Iseckati džigericu na manje komade i začiniti je soja-sosom i biberom. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zagrejati rernu na 180°C na duvanje. Grubo iseckati hleb na kockice. Preliti preostalim maslinovim uljem i začiniti solju. Peći do 10 minuta. Iseckati luk na polumesece i iskidati crveni kupus. Pomešati crveni kupus, rukolu, spanać i luk u velikoj posudi. Umešati senf sa medom, sirćetom, maslinovim uljem, solju i listovima timijana dok se ne dobija glatka smesa. Začiniti salatu prelivom i izmešati. Servirati sa mlevenim plavim sirom, slaninom, džigericom i hlebom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: 24kitchen.rs