Predjelo koje možete služiti i kao glavno jelo.
Sastojci:
200 g pileće džigerice
50 g crvenog kupusa
50 g rukole
50 g bebi spanaća
1 mali crveni luk
100 g plavog sira
50 ml likerskog vina
100 g slanine na kockice
200 g hleba
30 ml maslinovog ulja
1 kašika soja sosa
so i biber po ukusu
Za preliv:
1 kašičica dižon senfa
20 ml belog balzamiko sirćeta
40 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašičica meda
1 grančica timijana
so po ukusu
Priprema:
Staviti slaninu u hladan tiganj. Uključiti ringlu i zagrejati tiganj. Pržiti slaninu dok ne postane zlatna. Izvaditi iz tiganja. Sipati 20 ml maslinovog ulja u isti tiganj. Zagrejati na srednoj vatri. Propržiti očišćenu i prepolovljenu džigericu. Preliti vinom i skinuti tiganj sa ringle. Iseckati džigericu na manje komade i začiniti je soja-sosom i biberom. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zagrejati rernu na 180°C na duvanje. Grubo iseckati hleb na kockice. Preliti preostalim maslinovim uljem i začiniti solju. Peći do 10 minuta. Iseckati luk na polumesece i iskidati crveni kupus. Pomešati crveni kupus, rukolu, spanać i luk u velikoj posudi. Umešati senf sa medom, sirćetom, maslinovim uljem, solju i listovima timijana dok se ne dobija glatka smesa. Začiniti salatu prelivom i izmešati. Servirati sa mlevenim plavim sirom, slaninom, džigericom i hlebom.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno