Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grickalica za sve prilike: Kolutići luka umotani u slaninu

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Grickalica za sve prilike: Kolutići luka umotani u slaninu

 Izvor: Foto: Shutterstock

Ako volite da grickate pohovane kolutove luka, sigurno će vam se dopasti i ovi umotani u slaninu. Servirajte ih uz komad limuna.

Sastojci:

2 velika luka (oguljena i iseckana na kolutiće prečnika 2 cm), toliko meka da se krugovi razdvajaju

25 do 30 režnjeva tanko iseckane slanine

1 kašičica belog bibera (mlevenog)

½ kašičice pečenog kima

3 jajeta (umućena)

¼ šolje punomasnog mleka

1 šolja prezli

1 šolja smrvljenog kornfleksa

ulje za potapanje kolutića u velikom tiganju

½ supene kašike soli

komad limuna za serviranje (po želji)

Priprema:

Umotati slaninu oko luka dok ne bude potpuno prekriven. Blago pritisnuti slaninu kako bi se zalepila za luk. Ponoviti postupak za preostale komadiće luka i slanine. Staviti umotane kolutiće od luka u frižider na sat vremena, da se sve slegne. U posudi pomešati biber i kim sa brašnom. Mutilicom mutiti dok se sve ne sjedini. U posebnoj posudi umutiti 3 jaja, dodati mleko i umutiti. U još jednoj posudi pomešati prezle sa smrvljenim kornfleksom. Prekriti kolutiće luka brašnom. Uvaljati ih u smesu sa jajetom. Pre nego što se luk uvalja u prezle, iscediti višak jajeta.

Dobro ih uvaljati, a zatim staviti u veliku šerpu sa uljem prethodno zagrejanim na 175°C. Ponoviti sve sa preostalim lukom. Povremeno okrenuti luk dok se prži, i pržiti dok ne postane zlatnobraon. Staviti pečeni luk na kuhinjski ubrus da se ocedi višak ulja i posoliti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: 24kitchen.rs 

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti