Palačinke svi volimo, bilo da su slatke ili slane kombinacija je bezbroj. Ali ono što je svima zajednučko jeste neodoljiv ukus koji nas tera da uzmemo još.
Bilo da ih volite sa slatkim ili slanim namazima, palačinke su uvek dobar izbor.
Sastojci:
Za testo:
- 300 ml mleka
- 2 jaja
- 100 g brašna
- malo ulja u testo
- ulje za prženje
- malo soli
Za nadev:
- 200 g sira
- 1 jaje
- peršunov list
- malo rendanog kačkavalja
- biber
- malo kačkavalja
Za preliv
- 1 jaje
- 2 kašike kisele pavlake
- malo kačkavalja
- 1/2 čaše jogurta
Priprema:
Navedene sastojake za testo dobro izjednačiti i ispeći palačinke. Sir mekši izgnjeliti, dodati jaje, peršunov list, kačkavalj i malo bibera. Time puniti palačinke saviti ih u rolnu i ređati u podmazan pleh. Umutiti pavlaku sa jajetom dodati jogurt malo kačkavalja rendanog i preliti . Odozgo još malo rendanog kačkavalja.
Peči na 200 stepeni oko 30-40 min. Prohladjene služiti. Fantastičnog su ukusa obavezno probajte.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus