Palačinke svi volimo, bilo da su slatke ili slane kombinacija je bezbroj. Ali ono što je svima zajednučko jeste neodoljiv ukus koji nas tera da uzmemo još.
Bilo da ih volite sa slatkim ili slanim namazima, palačinke su uvek dobar izbor.
Sastojci:
Za testo:
- 300 ml mleka
- 2 jaja
- 100 g brašna
- malo ulja u testo
- ulje za prženje
- malo soli
Za nadev:
- 200 g sira
- 1 jaje
- peršunov list
- malo rendanog kačkavalja
- biber
- malo kačkavalja
Za preliv
- 1 jaje
- 2 kašike kisele pavlake
- malo kačkavalja
- 1/2 čaše jogurta
Priprema:
Navedene sastojake za testo dobro izjednačiti i ispeći palačinke. Sir mekši izgnjeliti, dodati jaje, peršunov list, kačkavalj i malo bibera. Time puniti palačinke saviti ih u rolnu i ređati u podmazan pleh. Umutiti pavlaku sa jajetom dodati jogurt malo kačkavalja rendanog i preliti . Odozgo još malo rendanog kačkavalja.
Peči na 200 stepeni oko 30-40 min. Prohladjene služiti. Fantastičnog su ukusa obavezno probajte.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera
Najbolja čokoladna torta sa višnjama
Kolač sa jabukama i grizom, koji će deca obožavati