Palačinke svi volimo, bilo da su slatke ili slane kombinacija je bezbroj. Ali ono što je svima zajednučko jeste neodoljiv ukus koji nas tera da uzmemo još. 

Bilo da ih volite sa slatkim ili slanim namazima, palačinke su uvek dobar izbor.

Sastojci:

Za testo:

  • 300 ml mleka
  • 2 jaja
  • 100 g brašna
  • malo ulja u testo
  • ulje za prženje
  • malo soli

Za nadev:

  • 200 g sira
  • 1 jaje
  • peršunov list
  • malo rendanog kačkavalja
  • biber
  • malo kačkavalja

Za preliv

  • 1 jaje
  • 2 kašike kisele pavlake 
  • malo kačkavalja
  • 1/2 čaše jogurta

Priprema:

Navedene sastojake za testo dobro izjednačiti i ispeći palačinke. Sir mekši izgnjeliti, dodati jaje, peršunov list, kačkavalj i malo bibera. Time puniti palačinke saviti ih u rolnu  i ređati u podmazan pleh. Umutiti pavlaku sa jajetom dodati jogurt malo kačkavalja rendanog i preliti . Odozgo još malo rendanog kačkavalja.

 Peči na 200 stepeni oko 30-40 min. Prohladjene služiti. Fantastičnog su ukusa obavezno probajte.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja