Ovo je drugačiji način pripreme palačinki, ali je odličan. Do sada niste pravili na ovaj način, a dobijate fantastičan doručak ili večeru očas posla. Umutite testo sa sirom i ispečete, to je sva nauka. Uspeva svima i možete da služite sa jogurtom, svežim paradajzom, šunkom...
Brze ideje za obroke su uvek dobrodošle pogotovo ako ste umorni, žurite... Ako ste ipak ljubitelj klasičnih palačinki imamo recept i za to.
Sastojci:
- 2 jajeta
- so
- 150 g feta sira
- 300 ml mleka
- 200 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- maslac
Priprema:
Umutite jaja, sir i mleko. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sjedinite. Nauljite tiganj (malo više nego za palačinke) i kutlačom sipajte smesu. Pecite 5 minuta na srednjoj tepmeraturi, a zatim uz pomoć tanjira okrenite i pecite 2 minuta. Sa ovom smesom dobićete 2-3 deblje palačinke. Premažite maslacem gotovu palačinku.
Izvor: cooking.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus