Ukoliko želite da spremite nešto lagano, a ukusno ovo je recept koji vam treba. Kako je u toku Gospojinski post mi vam predlažemo da napravite boraniju sa povrćem, a ako ne postite ovako pripremljenu boraniju možete da služite sa dodatkom nekog mesa. Za pripremu vam treba nekih pola sata, tako da nećete stajati dugo pored šporeta. Dok se boranija krčka vi koji ne postite možete da pripremite meso.
A ako ste od onih koji odmah vole da očiste šporet nakon spremanja ručka pročitajte kako to da uradite jednostavno.
Sastojci:
- 1/2 kg boranije sveže ili smrznute
- 2 veće šargarepe
- 2 zelene paprike
- 2 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 4-5 čena belog luka
- 1 paradajz
- maslonovo ulje
- začinska paprika
- peršun
Priprema:
Na ulju izdinstajte iseckan crni luk, na kolutove šargarepu i na kocke papriku. Kad se uprži dodajte boraniju i nalijte malo vode, pa krčkajte. Dodajte na kockice iseckan krompir i paradajz koji ste oljuštili prethodno. Začinite i kuvajte nekih pola sata. Na kraju dodajte seckan peršun.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem