Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Food Blogeri

POSNI RUČAK ZA POLA SATA: Evo kako da napravite boraniju sa povrćem po bakinom receptu 

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Posna boranija je odličan ručak za sve koji poste, a ako ne postite dodajte meso.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Ukoliko želite da spremite nešto lagano, a ukusno ovo je recept koji vam treba. Kako je u toku Gospojinski post mi vam predlažemo da napravite boraniju sa povrćem, a ako ne postite ovako pripremljenu boraniju možete da služite sa dodatkom nekog mesa. Za pripremu vam treba nekih pola sata, tako da nećete stajati dugo pored šporeta. Dok se boranija krčka vi koji ne postite možete da pripremite meso. 

A ako ste od onih koji odmah vole da očiste šporet nakon spremanja ručka pročitajte kako to da uradite jednostavno

Sastojci:

  • 1/2 kg boranije sveže ili smrznute
  • 2 veće šargarepe
  • 2 zelene paprike
  • 2 krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 4-5 čena belog luka
  • 1 paradajz
  • maslonovo ulje
  • začinska paprika
  • peršun

Možda će vas zanimati

Priprema:

Na ulju izdinstajte iseckan crni luk, na kolutove šargarepu i na kocke papriku. Kad se uprži dodajte boraniju i nalijte malo vode, pa krčkajte. Dodajte na kockice iseckan krompir i paradajz koji ste oljuštili prethodno. Začinite i kuvajte nekih pola sata. Na kraju dodajte seckan peršun. 

Izvor: bakinaidekinakuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti