1. Crni luk oljuštite, isecite na rebarca i stavite na tihoj vatri da se dinsta. Najbolje je ako imate "smederevac", pa se lagano krčka.
2. Dok se luk dinsta, očistite krompir i pažljivo nožem izdubite krompire. Podmažite đuveč uljem i poređajte krompire.
3. U dinstani luk dodajte, narezan paradajz, pirinač i krompir koji vam je ostao od dubljenja-vrćenja. Prodinstajte sve još pet minuta, dodajte malo soli, bibera i aleve paprike.
4. Ovim filom napunite krompir, pospite sve sitno seckanim belim lukom. Nalijte pažljivo vodom, prekrijte listovima svežeg kupusa i stavite da se krčka na plotni.
5. Neka se tako krčka tridesetak minuta, onda premestite u zagrejanu rernu i zapecite krompire.
6. Poslužite toplo uz paprike ili salatu od krastavca.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: tortekolaci.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem