1. Strukove praziluka očistite i iseckajte, pa prodinstajte na vodi.


Sastojci:

15 paprika iz turšije

15 većih šampinjona

8 strukova praziluka

250 g pirinča

kašičica ljute tucane paprike i so

2. Dodajte pirinač, so i ljutu papriku, pa promešajte.

3. Paprike iz turšije ocedite, do pola napunite pripremljenom mešavinom, zatvorite šeširićima šampinjona, poređajte u šerpu, prelijte vodom i kuvajte do vrenja.

4. Kada voda proključa, kuvajte 15 minuta, a zatim sasvim smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta.

5. Isključite ringlu, paprike ostavite da malo odstoje, ponovo uključite ringlu i na sasvim slaboj temperaturi kuvajte dok pirinač ne omekša, a paprike ostanu bez tečnosti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: posnajela.rs