Kada nemate ideju za doručak ili večeru smućkajte ovu brzinsku pitu sa tikvicama i feta sirom. Gotova je za manje od pola sata, a ukus je nezaboravan. Ono što joj daje poseban šmek je osvežavajući paradajz koji pozitivno utiče na naš organizam jer je bogat vlaknima, vitaminima, mineralima i fitonutrijentima.

Ako želite možete da isprobate i naš recept za pitu sa paradajzom.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 100 g integralnog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 sveža tikvica
  • 4 čeri paradajza
  • 150 g feta sira

Priprema:

Umutite jaja, pa dodajte brašno sa praškom za pecivo, paradajz, sir, i jednu dobro oceđenu tikvicu. Pobiberite, posolite i sipajte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta na 200°C. 

Recept poslala Olivera Marinković