Ako niste iskusna domaćica koja se izveštila u pravljenju svega, onda ste verovatno probali nekoliko puta da pravite kiflice i niste bile baš oduševljene rezultatima. Sa ovim receptom nema neuspeha, jer svako ko je probao da napravi na ovaj način uspele su mu. I svi su bili očarani ukusom. 

Tajna je u mekanom testu, koje se lako mesi, ali i u tome što se premazuju jajetom, a preko se stavlja margarin, za još sočniji ukus. 

Ako niste znali ljuske jaja ne morate da bacate jer možete da ih iskoristite u domaćinstvu. 

Sastojci:

  • 1 mali kvasac
  • 2 kašičice šećera
  • 1/2 l toplog mleka
  • 800 g-1 kg brašna
  • 2 kašičice soli
  • 1 čašu ulja

Za punjenje:

  • feta sir
  • pavlaka
  • začini

Za premazivanje:

  • 1 jaje
  • susam
  • margarin

Priprema:

U toplom mleku izdrobite kvasac i dodajte šećer. Promešajte da se sve sjedini i ostavite da se aktivira. Zatim postepeno dodajte brašno, so i ulje. Dobro umesite testo, pokrijte i ostavitie da naraste. Zatim ga premesite i podelite na 5 loptica. Od svake loptice razvijte krug (što tanji) i onda isecite po 8 trouglova. Pomešajte fetu sa pavlakom, začinite po želji i sjedinite. Filujte sa sirom i urolajte, pa poređajte u pleh. Premažite sa umućenim jajetom, pospite susasom i stavite parče margarina preko svake kiflice. Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C dok ne porumene, a zatim ih ostavite malo u plehu da upiju margrarin. 

Izvor: stvarukusa.rs