Kad god je neka proslava u kući, pored raznih đakonija, kiflice su neizostavne na trpezi. Pored klasičnih sa sirom, deca i gosti najviše vole one sa pica nadevom. Mekano testo i sočno punjenje su ono što ih čini neodoljivim.
Sastojci:
- 200 ml mleka
- kockica kvasca
- 1 jaje + žumance za premazivanje
- 1,5 dl ulja
- 500 g mekog brašna
- malo šećera
- so
- kečap
- šunka
- kačkavalj
- origano
- margarin
- susam
Priprema:
U mlako mleko dodajte kašičicu soli, kašičicu šećera, kvasac i ostavite da nadođe. U vanglicu stavite jaje, posolite i sjedinite s uljem. Dodajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Pokrijte čistom krpom i ostavite da testo nadođe. Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, malo premesite a onda podelite na dva dela. Svaki deo posebno razvucite na što veći krug, zatim podelite na 12-16 trouglova. Na svaki trougao stavite kečap, šunku, kačkavalj i origano, pa urolajte u kiflu. Kifle stavljajte na pleh obložen pek papirom i ostavite 30 minuta da kifle nadođu. Nadošle kifle premažite umućenim žumancetom s malo mleka i pospite susamom. Na svaku kiflu stavite po kockicu margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus