Kad god je neka proslava u kući, pored raznih đakonija, kiflice su neizostavne na trpezi. Pored klasičnih sa sirom, deca i gosti najviše vole one sa pica nadevom. Mekano testo i sočno punjenje su ono što ih čini neodoljivim.

Sastojci:

  • 200 ml mleka
  • kockica kvasca
  • 1 jaje + žumance za premazivanje
  • 1,5 dl ulja
  • 500 g mekog brašna
  • malo šećera
  • so
  • kečap
  • šunka
  • kačkavalj
  • origano
  • margarin
  • susam

Priprema:

U mlako mleko dodajte kašičicu soli, kašičicu šećera, kvasac i ostavite da nadođe. U vanglicu stavite jaje, posolite i sjedinite s uljem. Dodajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Pokrijte čistom krpom i ostavite da testo nadođe. Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, malo premesite a onda podelite na dva dela. Svaki deo posebno razvucite na što veći krug, zatim podelite na 12-16 trouglova. Na svaki trougao stavite kečap, šunku, kačkavalj i origano, pa urolajte u kiflu. Kifle stavljajte na pleh obložen pek papirom i ostavite 30 minuta da kifle nadođu. Nadošle kifle premažite umućenim žumancetom s malo mleka i pospite susamom. Na svaku kiflu stavite po kockicu margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.

Izvor: Stvar ukusa