Domaće je uvek bolje i ukusnije nego kupovno. Kada želite dobar doručak ili večeru preporučujemo da napravite mekane lepinje koje servirajte vruće sa kajmakom i paradajzom. Za testo vam treba 7 sastojaka, koje promešate špatulom. Jeste da treba par puta da stoje po sat vremena, ali trud se isplati. Možda vam deluje komplikovano priprema, ali uspećete da napravite i ako ste neiskusna domaćica.
Samo je bitno da ispratite sve korake. Ukućani će biti oduševljeni toliko da će se odmah razgrabiti.
Sastojci:
- 230 ml mlakog mleka
- 1 kašičica suvog kvasca
- 3 kašike šećera
- 1 jaje
- 1 kašika ulja
- 350 g brašna
- 1 kašičica soli
Priprema:
Mleko, kvasac, šećer, ulje i jaja pomešajte. Sjedinite, pa dodajte brašno i so. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine, trebaće vam nekih 2 minuta. Zatim pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena. Izvadite testo na pobrašnjenu površinu i malo premesite čisto da ne bude lepljivo, pa podelite na 9 delova. Svaki deo pospite sa malo brašna i oblikujte lopticu. Pokrijte ih providnom folijom i ostavite još 15 minuta. Sada malo spljoštite rukama, pa onda opet oblikujte loptice. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Pokrijte providnom folijom i ostavite još sat vremena. Pospite sa malo brašna. Pecite u zagrejanoj rerni na 175°C nekih 22 minuta, a poslednjih 8 minuta pečenja lepinje prekrijte aluminijumskom folijom.
Detaljnu pripremu pogledajte u galeriji:
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus