Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KORAK PO KORAK - KAKO DA NAPRAVITE LEPINJE KOJE SVIMA USPEVAJU: Sa ovim receptom nema greške, dobićete mekano testo

Sa ovakvom pripremom testa dobićete nikad lepše lepinje.

 Lepinje Izvor: Printscreen/YT/ 大琼 Qiong Cooking

Domaće je uvek bolje i ukusnije nego kupovno. Kada želite dobar doručak ili večeru preporučujemo da napravite mekane lepinje koje  servirajte vruće sa kajmakom i paradajzom. Za testo vam treba 7 sastojaka, koje promešate špatulom. Jeste da treba par puta da stoje po sat vremena, ali trud se isplati. Možda vam deluje komplikovano priprema, ali uspećete da napravite i ako ste neiskusna domaćica. 

Samo je bitno da ispratite sve korake. Ukućani će biti oduševljeni toliko da će se odmah razgrabiti. 

Sastojci:

  • 230 ml mlakog mleka
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 3 kašike šećera
  • 1 jaje
  • 1 kašika ulja
  • 350 g brašna
  • 1 kašičica soli

Možda će vas zanimati

Priprema:

Mleko, kvasac, šećer, ulje i jaja pomešajte. Sjedinite, pa dodajte brašno i so. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine, trebaće vam nekih 2 minuta. Zatim pokrijte providnom folijom i ostavite  sat vremena. Izvadite testo na pobrašnjenu površinu i malo premesite čisto da ne bude lepljivo, pa podelite na 9 delova. Svaki deo pospite sa malo brašna i oblikujte lopticu. Pokrijte ih providnom folijom i ostavite još 15 minuta. Sada malo spljoštite rukama, pa onda opet oblikujte loptice. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Pokrijte providnom folijom i ostavite još sat vremena. Pospite sa malo brašna. Pecite u zagrejanoj rerni na 175°C nekih 22 minuta, a poslednjih 8 minuta pečenja lepinje prekrijte aluminijumskom folijom. 

Detaljnu pripremu pogledajte u galeriji: 

Izvor: stvarukusa.rs 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Anne

Delicious! I am in the United States, and really appreciated the translation to English option. I made a double batch for our Easter dinner for 6 people; they will make delicious leftover ham sandwiches. I love that the method needs no special equipment. It was really easy to mix the dough with a silicone spatula in a bowl, and I added the full packet of rapid rise yeast (doubled recipe calls for 2 tsp and I used a 2 1/4 tsp package). I think it could use some extra salt and will start with 1/8 tsp for a single batch when I make again. For now I'll sprinkle salt on the buttered halves. When I divided the dough, I halved it and then cut the halves into thirds, and those sections into thirds. I opted to put some parchment paper on my digital scale and get the rolls roughly the same number of ounces. The tasks are easy although the recipe itself takes time with the two one-hour rises and 15-minute rest, but this is no more than should be expected. Making a double batch of course added to the time. I will definitely make these again.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti