Napravite testo sa paradajzom, brašnom i kvascem. Ne trebaju vam ni jaja, ni mleko ni ulje za mekano testo. A kada to sočno testo nafilujete krem sirom i mladim lukom dobijete najbolje pecivo. Od ove količine testa dobijete obrok za 4 osobe. Možete da služite sa jogurom za doručak ili večeru. 

Sastojci:

  • 200 g paradajza 
  • 1/2 kašičice suvog kvasca
  • 300 g brašna
  • 6 mladog luka
  • 220 g krem sira

Priprema:

U blenderu ispasirajte paradajz, pa dodajte suvi kvasac. Promešajte. Zatim dodajte brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite nekih 15 minuta. Zatim premesite i ostavite da odmara još 30 minuta. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo u obliku pravouganika. Pomešajte seckani mladi luk i krem sir, pa premažite testo. Urolajte i pospite brašnom, pa pokrijte i ostavite još 30 minuta. Isecite parčiće. Rupičastu posudu obložite pek papirom (samo dno) i poređajte pecivo. Kuvajte na pari 12 minuta. Zatim na zagrejanom maslinovo ulju ispecite sa obe strane.

Izvor: stvarukusa.rs