Projice sa sirom, sa spanaćem, lukom ili prazne, potpuno je nebitno jer su sve ukusne. Ovo srpsko pecivo je toliko dobro da skoro niko ne može da mu odoli. Danas svaka domaćica ima svoj recpet za proju. Svaka je dodala neki svoj lični pečat i sve su dobre. Ako želite da napravite proju koja je spolja hrskava, a iznutra mekana onda je ovo recept za vas.
Možete da služite sa jogurtom, sa sirom, šunkom... sa bilo čim po vašoj želji. Lako se pravi, a možete da služite i za doručak i za večeru, ali i umesto hleba uz ručak.
Sastojci:
- 1 šolja jogurta
- 1/2 šolje ulja
- 1 pavlaka
- 1 šolja belog brašna
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- so
- 1 jaje
Priprema:
Prvo pomešajte jogurt, ulje i pavlaku, dodajte belo brašno, sjedinite, a zatim kukurzo brašno, prašak za pecivo i so. Opet promešajte i na kraju dodajte jaje. Sipajte u podmazan kalup, ali ne do vrha. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene. Probodite čačkalicom da vidite da li su gotove.
Izvor: brzisavetiirecepti
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem