Sigurno ste se pitali kako nekim domaćicama uvek uspeva da naprave domaći hleb, kiflice..., a vama nešto krene po zlu i onda nikada ne ispadne kako ste očekivali. E pa, sa ovim receptom nema greške. Toliko je jednostavno da ćete se oduševiti i sigurno će vam uspeti.
Ove lepinje uvek možete da napravite ako nemate svežeg hleba, jer skoro sve sastojke imate kod kuće. Samo ih pomešate i umesite testo. Možete da služite sa sirom, kajmakom, šunkom... Ili kao dodatak uz neki odličan ručak.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 7 g suvog kvasca
- 150 ml toplog mleka
- 150 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
- 3 kašike biljnog ulja
Za premazivanje:
- puter
- čili, peršun ili vlasac
Priprema:
Pomešajte brašno i kvasac, pa dodajte mleko, ulje, vodu i so. Umesite testo, pa poklopite i ostavite da odmori sat vremena. Podelite testo na 6 delova i oblikujte loptice. Razvucite na 1/2 debljine i stavite u dobro zagrejan tiganj bez ulja. Kada se pojave mehurići okrenite na drugu stranu i pecite tako nekih 4-5 minuta sa čestim okretanjem. Premažite sa istopljenim puterom i pospite začine preko.
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom