Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peciva

SA OVIM RECEPTOM SE PRAVE NAJMEKŠE I NAJLEPŠE LEPINJE: Ne trebaju vam jaja, a ukus je odličan - peku se samo 5 minuta

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Začinjene lepinje koje se brzo prave su odlično rešenje kada ostanete bez svežeg hleba.

Izvor: Printscreen/YT/The Perfect Home

Sigurno ste se pitali kako nekim domaćicama uvek uspeva da naprave domaći hleb, kiflice..., a vama nešto krene po zlu i onda nikada ne ispadne kako ste očekivali. E pa, sa ovim receptom nema greške. Toliko je jednostavno da ćete se oduševiti i sigurno će vam uspeti. 

Ove lepinje uvek možete da napravite ako nemate svežeg hleba, jer skoro sve sastojke imate kod kuće. Samo ih pomešate i umesite testo. Možete da služite sa sirom, kajmakom, šunkom... Ili kao dodatak uz neki odličan ručak

Sastojci:

  • 500 g brašna 
  • 7 g suvog kvasca 
  • 150 ml toplog mleka 
  • 150 ml mlake vode 
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike biljnog ulja

Za premazivanje:

  • puter
  • čili, peršun ili vlasac

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pomešajte brašno i kvasac, pa dodajte mleko, ulje, vodu i so. Umesite testo, pa poklopite i ostavite da odmori sat vremena. Podelite testo na 6 delova i oblikujte loptice. Razvucite na 1/2 debljine i stavite u dobro zagrejan tiganj bez ulja. Kada se pojave mehurići okrenite na drugu stranu i pecite tako nekih 4-5 minuta sa čestim okretanjem. Premažite sa istopljenim puterom i pospite začine preko. 

Izvor: stvarukusa.rs 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti