Kao što sada možete da napravite hleb u tiganju, ovo je recept za pitu od gotovih kora koja se lako ispeče u tiganju. Isprobajte, jer ukus je toliko dobar da nećete  moći da prestanete da jedete. Podseća na našu gibanicu i ukusom može da joj parira. 

Ukoliko ne volite, umesto peršuna možete da stavite zelje, spanać ili blitvu. Vi izabarite kako vam je najlakše. A ovde možete da pročitate kako je najbolje da se kuva spanać.

Sastojci:

  • 400 g gotovih kora 
  • 1 veza peršuna
  • 200 g sitnog sira 
  • 90 ml mleka
  • 90 ml ulja 
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 2 kašičice putera 

Još:

  • 1 l vode
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Premažite tiganj puterom (1 kašičica). Stavite preko 2 kore, ali lepo pokrijte dno i ostavite višak testa da viri iz tiganja. Sir pomešajte sa seckanim peršunom, a mleko, ulje, prašak za pecivo i jaja dobro umutite. U vodu sipajte so i promešajte. Sipajte malo smese sa jajima na prve 2 koru. 
Uzmite sledeću koru, umočite u vodu i ređajte u tiganj, ali je prvo isepkajte. Premažite sa smesom od jaja. Tako poređajte još 2-3 kore. Preko te poslednje koju ste stavili sipajte smesu sa sirom i peršunom. Preko stavite još 2 kore koje ste umočili u vodu i isepkali, a posle svake stavite smesu sa jajima. Preklopite korama koje vire i pecite na niskoj temepraturi stalno pomerajući tiganj, kako bi se pita svuda ispekla. 
Zatim okrenite uz pomoć tanjira, stavite još putera (1 kašičica) i kada se istopiti vratite pitu da se ispeče i sa druge strane. Isto pečete na niskoj temperaturi pomerajući tiganj. 

Izvor: stvarukusa.rs