Kao što sada možete da napravite hleb u tiganju, ovo je recept za pitu od gotovih kora koja se lako ispeče u tiganju. Isprobajte, jer ukus je toliko dobar da nećete moći da prestanete da jedete. Podseća na našu gibanicu i ukusom može da joj parira.
Ukoliko ne volite, umesto peršuna možete da stavite zelje, spanać ili blitvu. Vi izabarite kako vam je najlakše. A ovde možete da pročitate kako je najbolje da se kuva spanać.
Sastojci:
- 400 g gotovih kora
- 1 veza peršuna
- 200 g sitnog sira
- 90 ml mleka
- 90 ml ulja
- 2 jajeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice putera
Još:
- 1 l vode
- 1 kašičica soli
Priprema:
Premažite tiganj puterom (1 kašičica). Stavite preko 2 kore, ali lepo pokrijte dno i ostavite višak testa da viri iz tiganja. Sir pomešajte sa seckanim peršunom, a mleko, ulje, prašak za pecivo i jaja dobro umutite. U vodu sipajte so i promešajte. Sipajte malo smese sa jajima na prve 2 koru.
Uzmite sledeću koru, umočite u vodu i ređajte u tiganj, ali je prvo isepkajte. Premažite sa smesom od jaja. Tako poređajte još 2-3 kore. Preko te poslednje koju ste stavili sipajte smesu sa sirom i peršunom. Preko stavite još 2 kore koje ste umočili u vodu i isepkali, a posle svake stavite smesu sa jajima. Preklopite korama koje vire i pecite na niskoj temepraturi stalno pomerajući tiganj, kako bi se pita svuda ispekla.
Zatim okrenite uz pomoć tanjira, stavite još putera (1 kašičica) i kada se istopiti vratite pitu da se ispeče i sa druge strane. Isto pečete na niskoj temperaturi pomerajući tiganj.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem