Posni đuveč sa ribom je idealan ako postite, ali i ako ste samo ljubitelj ribe i povrća.
U toku je Gospojinski post, pa ako se pridržavate ovo je odličan izbor za današnji ručak. Ribu ne morate da stavite, ali daje poseban šmek. Jelo sadrži nekoliko vrsta povrća i lako se sprema, a izuzetno je ukusno. Ako želite da se zasladite nečim slatkim, a takođe posnim naš predlog je predivna posna lenja pita sa jabukama.
Sastojci:
- 3 veće glavice crnog luka
- 6-7 mesnatih paprika
- 1-2 šargarepe
- 2 krompira
- peršunov list
- biber, so
- malo začinske paprike
- riba po izboru (može i bez nje)
- 4 kašike opranog pirinča
- 2 paradajza ili 1 veći, oljušten
Priprema:
Na ulju propržite iseckan crni luk i šargarepu sečenu na kolutove. Kad se uprži, dodajte seckanu papriku. Začinite, pa sipajte uprženu smesu u nauljenu tepsiju, pa dodajte pirinač, krompir isečen na kolutove i paradajz na kocke. Za još bolji ukus stavite ribu preko, prethodno je uvaljajte u brašno. Pecite na 220°C nekih 60 minuta.
Izvor: bakina i dekina kuhinja
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.