U toku je Gospojinski post, pa ako se pridržavate ovo je odličan izbor za današnji ručak. Ribu ne morate da stavite, ali daje poseban šmek. Jelo sadrži nekoliko vrsta povrća i lako se sprema, a izuzetno je ukusno. Ako želite da se zasladite nečim slatkim, a takođe posnim naš predlog je predivna posna lenja pita sa jabukama.
Sastojci:
- 3 veće glavice crnog luka
- 6-7 mesnatih paprika
- 1-2 šargarepe
- 2 krompira
- peršunov list
- biber, so
- malo začinske paprike
- riba po izboru (može i bez nje)
- 4 kašike opranog pirinča
- 2 paradajza ili 1 veći, oljušten
Priprema:
Na ulju propržite iseckan crni luk i šargarepu sečenu na kolutove. Kad se uprži, dodajte seckanu papriku. Začinite, pa sipajte uprženu smesu u nauljenu tepsiju, pa dodajte pirinač, krompir isečen na kolutove i paradajz na kocke. Za još bolji ukus stavite ribu preko, prethodno je uvaljajte u brašno. Pecite na 220°C nekih 60 minuta.
Izvor: bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem