Ideja za savršen desert ako se pridržavate posta.

Sastojci:

  • 2 šolje brašna
  • 2 šolje griza
  • 1 šolja šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • šećer u prahu za posipanje

Za fil:

  • 1,5 kg rendanih jabuka
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • rendana kora 1 limuna
  • 1 vanil šećer

Priprema: Narendajte jabuke, dodajte šećer, vanilin šećer, cimet i limunovu koru. Sve promešajte i ostavite sa strane.

Zatim u drugu posudu sipajte brašno, griz, šećer i prašak za pecivo, pa sve promešajte varjačom. Izvadite jednu šolju te smese.

U suvu nepodmazanu posudu sipajte polovinu smese iz druge posude. Utapkajte rukom da se izjednači.

Preko toga stavite polovinu fila. Na to izručite ostatak smese i poravnajte. Preko opet stavite drugu polovinu fila. Na kraju, smesom iz šolje pospite fil i ostavite da stoji 10 minuta.

Pecite na 200°C nekih 40 minuta. Pospite prah šećerom, pokrijte krpom i ostavite do sutradan, kako bi jabuke pustile sok i da bi testo omekšalo i povezalo se sa filom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: posnajela.rs