Ideja za savršen desert ako se pridržavate posta.
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 2 šolje griza
- 1 šolja šećera
- 1 prašak za pecivo
- šećer u prahu za posipanje
Za fil:
- 1,5 kg rendanih jabuka
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica cimeta
- rendana kora 1 limuna
- 1 vanil šećer
Priprema: Narendajte jabuke, dodajte šećer, vanilin šećer, cimet i limunovu koru. Sve promešajte i ostavite sa strane.
Zatim u drugu posudu sipajte brašno, griz, šećer i prašak za pecivo, pa sve promešajte varjačom. Izvadite jednu šolju te smese.
U suvu nepodmazanu posudu sipajte polovinu smese iz druge posude. Utapkajte rukom da se izjednači.
Preko toga stavite polovinu fila. Na to izručite ostatak smese i poravnajte. Preko opet stavite drugu polovinu fila. Na kraju, smesom iz šolje pospite fil i ostavite da stoji 10 minuta.
Pecite na 200°C nekih 40 minuta. Pospite prah šećerom, pokrijte krpom i ostavite do sutradan, kako bi jabuke pustile sok i da bi testo omekšalo i povezalo se sa filom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: posnajela.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno