Ovo je recept baka Jele, čuvene blogerke koja se odlično snašla u modernom vremenu. Iskoristila je svoj talenat za kuvanje i na svom YT kanalu postavlja razne đakonije. Ovaj predivan sendvič je samo jedna od tih đakonija.
Kada ostanete bez ideja za doručak ili večeru, vi napravite ovaj hleb koji ima bolji ukus i od prženica. U tost stavite jaja sa sirom i povrćem i zapecite. Razgrabiće se čim postavite na sto.
Sastojci:
- tost hleb
- 50 g šunke
- 1/2 praziluka
- 1/2 crvene sveže paprike
- 2 jajeta
- 1 kašika krem sira
- malo tvrdog sira
Priprema:
Pomešajte jaja, dodajte krem sir i kačkavalj, pa umutite. Dodajte na sitne kockice papriku, seckan praziluk i šunku. Sve izjednačite. Tostu isecite sredinu. Ivicu tosta (ostao vam je prazan kvadrat) stavite u podmazani tiganj. U svaku kocku sipajte smesu sa jajima, pritisnite špatulom i pecite oko 3 minuta. Stavite po kašiku rendanog kačkavalja preko, a zatim i izrezanu sredinu tosta i ponovo pritisnite, pa polako prevrnute i pecite sa druge strane. Okrenite par puta. Sve ukupno pečenja oko 6-7 min.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus