Doručak nam je najbitniji obrok i važno je da se ne preskače. Da li jedete ovsene pahuljice, kajganu, pite ili prženice, potpuno je nebitno, ali iz kuće ne biste trebali da izlazite praznog stomaka. Sendvič prženice se jednostavno prave, samo poređajte sastojke i umočite u jaja.
Za ovaj recept će vam biti potrebno i mleko, a ukoliko želite možete da napravite zdraviju verziju - mleko od badema.
Sastojci:
- 1 jaje
- so
- malo mleka
- tost hleb
- sir
- šunka
Priprema:
Umutite jaje, posolite i pomešajte sa mlekom. Na tost porešajte sir, šunku, sir, šunku, pa stavite preko drugi tost. Umočite u smesu sa jajima i ispecite u tiganj.
Izvor: stvarukusa.rs
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš