Verovatno ne volite da ribu pripremate kod kuće, jer se usmrdi i zahteva mnogo posla, ali Grci pripremaju losos u rerni sa mariniranom feta na zaista lak način i uspećete bez muke da nahranite celu porodicu. 

Sastojci:

Za preliv:

  • maslinovo ulje 
  • sok od 2 limuna
  • 1 čen belog luka, mlevenog 
  • 1 kašičica origana 
  • 1/2 kašičice tucane paprike 
  • 150 g fete na kockice 
  • čeri paradajz 
  • malo maslina 
  • 1 krastavac 
  • 1/4 seckanog crvenog luka
  • 2 kašike svežeg kopra 

Za losos:

  • 1 limun, tanko narezan
  • 1 mali crveni luk, isečen
  • 4 fileta lososa (350 g ukupno), posušeni papirnatim peškirima

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, beli luk, origano i tucanu papriku. Začinite biberom i dodajte fetu, pa stavite u frižider 10 minuta. 

U tepsiju stavite isečeni crveni luk na rebarca, pa dodajte limun na kolutove i preko losos. Posolite i pobiberite. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C nekih 20 minuta.

Dok se to sprema napravite preliv: U činiju sa fetom dodajte seckani paradajz, masline, krastavac, crveni luk i kopar. Lagano promešajte. 

Losos prelijte dobijenim sosom. 

Printscreen/YT/Quick shot Riba treba da se jede minimum jednom nedeljno, a ovaj recept vam olakšava pripremu.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs