Verovatno ne volite da ribu pripremate kod kuće, jer se usmrdi i zahteva mnogo posla, ali Grci pripremaju losos u rerni sa mariniranom feta na zaista lak način i uspećete bez muke da nahranite celu porodicu.
Sastojci:
Za preliv:
- maslinovo ulje
- sok od 2 limuna
- 1 čen belog luka, mlevenog
- 1 kašičica origana
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 150 g fete na kockice
- čeri paradajz
- malo maslina
- 1 krastavac
- 1/4 seckanog crvenog luka
- 2 kašike svežeg kopra
Za losos:
- 1 limun, tanko narezan
- 1 mali crveni luk, isečen
- 4 fileta lososa (350 g ukupno), posušeni papirnatim peškirima
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, beli luk, origano i tucanu papriku. Začinite biberom i dodajte fetu, pa stavite u frižider 10 minuta.
U tepsiju stavite isečeni crveni luk na rebarca, pa dodajte limun na kolutove i preko losos. Posolite i pobiberite. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C nekih 20 minuta.
Dok se to sprema napravite preliv: U činiju sa fetom dodajte seckani paradajz, masline, krastavac, crveni luk i kopar. Lagano promešajte.
Losos prelijte dobijenim sosom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem