Mnogi ljudi vole ribu, ali je nerado jedu, i to najčešće zbog iritantnih koščica za koje se ponekad čini da ih je nemoguće izvaditi.
Mnogi se čak ni ne usuđuiju da jedu ribu zbog straha da ne progutaju kost što je svakako neprijatno iskustvo. Ali bez brige, jer i tu ima leka. Ribu za početak ne treba jesti hlapljivo, već polako, poželjno je gustirati, najbolje uz čašu dobrog vina.
Treba očistiti svaki zalogaj i od najmanje koščice. Ipak, ukoliko se i dogodi da vam kost od ribe zastane u grlu, progutajte koricu hleba. Ona će, skoro sigurno kost “poneti” u želudac, gde će je želudačni sokovi brzo rastvoriti.
Ali ipak desi se i da se kost dobrano zaglavi da čak ni hleb ne pomaže. U tom ekstremnom slučaju pokušajte sa limunom.
Izrežite kriške i polako sisajte sok koji će prolazeći kroz grlo rastvoriti kost.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus