Ove paštete su idealne u toku posta, jer ih možete jesti sa krekerima, prepečenim hlebom... Lako se pripremaju, a mogu da posluže i kao predjelo na slavskoj trpezi.
Pogledajte koja su to naša 4 predloga za divne namaze koji će se dopasti i onima sa probirljivim ukusom jer svaka sadrži različite sastojke.
PAŠTETA OD POVRĆA
Sastojci:
- 1/2 crvene paprike
- 1/2 tikvice
- 1/2 čena belog luka
- 1 kašičica tahinija
- 1/2 kašičice kumina
- 1 prstohvat soli
Priprema:
Stavite sve sastojke u blender i obradite do zrnaste ili gotovo glatke teksture, po želji.
PAŠTETA OD KIKIRIKIJA
Sastojci:
- 3 srednja krompira
- 3 šargarepe
- 250 g pečenog kikirikija
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica senfa
- so, biber
Priprema:
Krompir i šargarepu obarite i ispasirajte. Kikiriki sameljite, pa dodajte u pire od krompira i šargarepe. Dodajte ostale začine i sve dobro promešajte.
PAŠTETA OD OSLIĆA
Sastojci:
- 500 g fileta od oslića
- 2 kašike soja sosa
- 3 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- vezica peršuna
- biber, so
Priprema:
Riblje filete nalijte toplom vodom, posolite i stavite da se kuvaju.
Zatim je ocedite i ostavite da se ohladi. Filete isecite na male komade i pomešajte sa sitno seckanim peršunom i belim lukom, pa ubacite u blender i sitno sameljite. Začinite smesu soja sosom i biberom, dodajte maslinovog ulja, pa rukama dobro izmešajte.
Paštetu stavite u frižider na sat vremena da se stegne.
PAŠTETA OD PASULJA I RENA
Sastojci:
- 1 veća konzerva crvenog pasulja
- 1 čen belog luka
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 kašičica rena, a moze i više
- ulje
- sirće
- so, biber
- peršun
Priprema:
Beli i crni luk, kao i peršun iseckajte, pa sve sastojke ubacite u blender i ispasirajte.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem