Ove paštete su idealne u toku posta, jer ih možete jesti sa krekerima, prepečenim hlebom... Lako se pripremaju, a mogu da posluže i kao predjelo na slavskoj trpezi.

Pogledajte koja su to naša 4 predloga za divne namaze koji će se dopasti i onima sa probirljivim ukusom jer svaka sadrži različite sastojke.

PAŠTETA OD POVRĆA

Sastojci:

  • 1/2 crvene paprike
  • 1/2 tikvice
  • 1/2 čena belog luka
  • 1 kašičica tahinija
  • 1/2 kašičice kumina
  • 1 prstohvat soli

Priprema:

Stavite sve sastojke u blender i obradite do zrnaste ili gotovo glatke teksture, po želji.

PAŠTETA OD KIKIRIKIJA

Sastojci:

  • 3 srednja krompira
  • 3 šargarepe
  • 250 g pečenog kikirikija
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica senfa
  • so, biber

Priprema:

Krompir i šargarepu obarite i ispasirajte. Kikiriki sameljite, pa dodajte u pire od krompira i šargarepe. Dodajte ostale začine i sve dobro promešajte.

PAŠTETA OD OSLIĆA

Sastojci:

  • 500 g fileta od oslića
  • 2 kašike soja sosa
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • vezica peršuna
  • biber, so

Priprema:

Riblje filete nalijte toplom vodom, posolite i stavite da se kuvaju.

Zatim je ocedite i ostavite da se ohladi. Filete isecite na male komade i pomešajte sa sitno seckanim peršunom i belim lukom, pa ubacite u blender i sitno sameljite. Začinite smesu soja sosom i biberom, dodajte maslinovog ulja, pa rukama dobro izmešajte.

Paštetu stavite u frižider na sat vremena da se stegne.

PAŠTETA OD PASULJA I RENA

Sastojci:

  • 1 veća konzerva crvenog pasulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 kašičica rena, a moze i više
  • ulje
  • sirće
  • so, biber
  • peršun

Priprema:

Beli i crni luk, kao i peršun iseckajte, pa sve sastojke ubacite u blender i ispasirajte.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: posnajela.rs