Sastojci:

  • 1 pileća prsa
  • 1 praziluk
  • 1 stabljika celera
  • 1 lovorov list
  • 8 zrna crnog bibera

Preliv:

  • 2 kriške hleba
  • 2 čena belog luka
  • pola šolje oraha
  • 1 kašičica semena korijandera
  • 1 kašičica paprike
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i crni biber po ukusu

Priprema:

Neobična, ali vrlo ukusna turska salata od kuvanog mesa sa hrskavim hlebom, orasima i mirisnim začinima – odlična kao namaz ili predjelo.

Savet:

Za puniji ukus, ostavite salatu da odstoji u frižideru barem sat vremena pre posluživanja.

Stavite pileća prsa u šerpu sa očišćenim prazilukom, celerom, lovorovim listom i biberom. Nalijte vodu da prekrije sve i kuvajte dok meso ne omekša. Ostavite da se prohladi, pa usitnite na trakice.

Na suvom tiganju kratko propržite korijander dok ne zamiriše. Dodajte orahe i pržite još minut. U blender stavite hleb, beli luk, prženi korijander, orahe, maslinovo ulje, so i biber. Miksujte dok ne dobijete gustu pastu. Ako je pregusto, dodajte malo pileće supe u kojoj se meso kuvalo.

U činiji pomešajte usitnjeno meso sa prelivom i sve dobro sjedinite. Ohladite pre služenja. Neposredno pre služenja prelijte slatkom paprikom koju ste propržili na malo maslinovog ulja.

Bonus video

00:21
sočna piletina u marinadi Izvor: instagram/themodernnonna