Drina je reka veoma bogata ribom, pa su mnogi ovdašnji specijaliteti upravo od ribe. Jedan od njih je i čuvena riblja čorba u čijem ukusu ćete provereno uživati.
Drinska riblja čorba
Sastojci:
1 kg drinske ribe: skobalj, pastrmka, mladica
5 listova lovora
2 l vode
1 limun
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
2 šargarepe
300 ml pasiranog paradajza
1 paprika
10 zrna crnog bibera
kašika mlevene paprike
kašika ljute tucane paprike
2 kašike brašna
veza peršunovog lista
200 ml ulja
so
Priprema:
Očišćenu i opranu ribu iseći na komade. U 2 l vode staviti komade ribe, iseckanu šargarepu, beli luk, paradajz, krupno sečenu papriku, iseckan limun na krugove, so, biber i tucanu papriku. Staviti da proključa, a onda kuvati na tihoj vatri oko sat vremena, dok se sve dobro ne skuva. Na kraju zagrejati ulje, dodati brašno i mlevenu papriku, promešati i sipati u čorbu, sačekati nekoliko minuta da lepo provri. Skloniti s vatre i posuti seckanim listom peršuna
Autor:Slobodan Marjanović
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus