Drina je reka veoma bogata ribom, pa su mnogi ovdašnji specijaliteti upravo od ribe. Jedan od njih je i čuvena riblja čorba u čijem ukusu ćete provereno uživati.

Drinska riblja čorba

Sastojci:

1 kg drinske ribe: skobalj, pastrmka, mladica

5 listova lovora

2 l vode

1 limun

1 glavica crnog luka

4 čena belog luka

2 šargarepe

300 ml pasiranog paradajza

1 paprika

10 zrna crnog bibera

kašika mlevene paprike

kašika ljute tucane paprike

2 kašike brašna

veza peršunovog lista

200 ml ulja

so

Priprema:

Očišćenu i opranu ribu iseći na komade. U 2 l vode staviti komade ribe, iseckanu šargarepu, beli luk, paradajz, krupno sečenu papriku, iseckan limun na krugove, so, biber i tucanu papriku. Staviti da proključa, a onda kuvati na tihoj vatri oko sat vremena, dok se sve dobro ne skuva. Na kraju zagrejati ulje, dodati brašno i mlevenu papriku, promešati i sipati u čorbu, sačekati nekoliko minuta da lepo provri. Skloniti s vatre i posuti seckanim listom peršuna

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicai – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Autor:Slobodan Marjanović

Izvor: Srbiju volimo