Ovako pripremljen patlidžan je odličan prilog uz neko meso, a možete ga služiti i kao zasebno jelo sa parčetom hleba. Pohovani patlidžan iz rerne će zavoleti i oni koji nisu preterani ljubitelji ovog povrća. Iskoriste sada kada je sezona i isprobajte različite recepte sa patlidžanom kao što je onaj sa bogatim nadevom ili urolani punjeni patlidžan.
Sastojci:
- 1 veći patlidžan
- 4 jajeta
- 150 g brašna
- 150 g prezli
- 3 kašike susama
- 3 kašike lana
- 1 kašika čia semenki
- malo iseckanih bundevinih semenki
- so
- oko 30-40 ml ulja
Priprema:
Isecite patlidžan na kolutove ili po dužini, posolite ga. Pripremite 4 posudice ili tanjira. U jednom umutite jaja, pa dodajte kašiku ulja i posolite. U drugi stavite brašno, u treći prezle, a u četvrtom pomešajte semenke. Semenke možete da stavite i u prezle.
Patlidžan uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja, prezle i smenke i ređajte u podmazanu tepsiju ili samo stavite pek papir. Odozgo nakapajte ulje i pecite oko 15 minuta na 240°C. U toku pečenja izvadite tepsiju iz rerne pa svaki kolut preokrenite da se lepo zapeče s obe strane. Možete ih pržiti i u dubokom ulju.
Izvor: serpica
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima