Baklava je desert koji se obično priprema za svečanosti poput slava i praznika, međutim sada ne morate čekati specijalan povod da biste je napravili. Zato, pripremite jednistvenu baklavu kakvu do sada niste probali. Recept pročitajte u nastavku.

Sastojci:

  • pakovanje gotovih kora 
  • 2 jaja
  • 200 g mlevene plazme
  • 100 g mlevenih oraha
  • 100 g bele čokolade
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 300 g šećera
  • 100 ml vode
  • 1/2 limuna
  • 1 vanilin šećera

Priprema:

U šerpu sipati vodu i dodati šećer. Naseći limun i neka vri oko 5 min. Ohladiti. Izmešati plazmu i orahe pa u to dodati umućena jaja i rastopljenu čokoladu.Rukama dobro izjednačiti. Raširiti koru, malo poprskati uljem i premazati četkicom. Na dno staviti po širini fil pa uviti u male rolnice. Ređati u podmazan pleh. Premazati uljem, iseći na manje rolate.

Peći na 200 stepeni oko 40 min. Pećenu baklavu preliti da upije. Hladnu služiti i sladiti se.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja