Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Food Blogeri

KOLAČ ZA KOJI ĆE SE TRAŽITI PARČE VIŠE: Baklava sa plazmom, orasima i belom čokoladom natopljena sočnim sirupom (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Uz ovaj recept baklava će biti gotova za manje od sat vremena.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Baklava je desert koji se obično priprema za svečanosti poput slava i praznika, međutim sada ne morate čekati specijalan povod da biste je napravili. Zato, pripremite jednistvenu baklavu kakvu do sada niste probali. Recept pročitajte u nastavku.

Sastojci:

  • pakovanje gotovih kora 
  • 2 jaja
  • 200 g mlevene plazme
  • 100 g mlevenih oraha
  • 100 g bele čokolade
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 300 g šećera
  • 100 ml vode
  • 1/2 limuna
  • 1 vanilin šećera

Možda će vas zanimati

Priprema:

U šerpu sipati vodu i dodati šećer. Naseći limun i neka vri oko 5 min. Ohladiti. Izmešati plazmu i orahe pa u to dodati umućena jaja i rastopljenu čokoladu.Rukama dobro izjednačiti. Raširiti koru, malo poprskati uljem i premazati četkicom. Na dno staviti po širini fil pa uviti u male rolnice. Ređati u podmazan pleh. Premazati uljem, iseći na manje rolate.

Peći na 200 stepeni oko 40 min. Pećenu baklavu preliti da upije. Hladnu služiti i sladiti se.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti