Recept ovih ukusnih paprika je maksimalno uproščen za mlade domaćice, stoga, počnite sa pripremom odmah! Obradujte ukućane ukusnim ručkom. Paprike poslužite sa krompir pireom i salatom. A ukoliko više volite posnu verziju punjenih paprika izbacite meso.
Sastojci:
- 100 g pirinča
- voda
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 10-14 paprika babura 500 g mlevenog mesa
- so, biber, suvi biljni začin
- 2-3 čena belog luka
- ulje
- 500 ml paradajz sosa
- 2-3 paradajza ili krompira za zatvaranje paprika
Priprema:
Pirinač ostavite u vodi da nabubri, a zatim ga dobro iscedite. Paprike očistiti, izvaditi im drške, oprati i ostaviti da se osuše. Luk i šargarepu sitno iseckajte i izdinstaajte na ulju. Potom dodajte mleveno meso. Dodajte mu pirinač i dinstajte dok ne porumeni. Začinite po ukusu i dodajte sitno iseckani beli luk. Dobro izmešati i puniti paprike, ne baš do vrha pošto se pirinač kasnije raširi.
Paradajz ili krompir isecite na tanke kolutiće i sa njim zatvarajte paprike kako pri pečenju meso ne bi ispadalo.
U pekač poređajte paprike, pa sipajte paradjaz sok. Ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite ih oko 60 minuta (od trenutka kada se rerna ugrejala) poklopljene, a zatim sklonite poklopac i pecite dok paprike ne dobiju koricu po površini.
Izvor: Cooking.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem