Za predjelo se uvek prave neke pite ili salate, a sada možete da poslužite ukusne mini paprike punjene fetom i maslina. Osvežavaju, a njihov izgled će privući sve da probaju. Lako se prave i to za nekih pola sata, jedino što treba da se hlade u frižideru pre služenja. 

Boje su prave letnje i uklopiće se u svaku trpezu. Ovo je odlična ideja za sve tipove proslava, ali i za večeru. 

Sastojci:

  • 250 g mini paprika (7 komada)
  • 35 g maslina
  • 100 g feta sira 
  • 1 jaje
  • 1/4 kašičice origana
  • 1/4 kašičice senfa
  • 1/4 kašičice tucane paprike 
  • biber
  • 2 kašike maslinovog ulja 

Priprema:

Paprike očistite, a fetu pomešajte sa jajteom i začinima. Masline usitnite u blenderu. Punite paprike sa malo sira, pa malo maslina i tako dok ne napunite. Poređajte u malu tepsiju i prelijte maslinovim ulje. Pecite na 180°C nekih 25 minuta. Ohladite u frižideru sat vremena pre služenja. 

Izvor: stvarkusa.rs