Za predjelo se uvek prave neke pite ili salate, a sada možete da poslužite ukusne mini paprike punjene fetom i maslina. Osvežavaju, a njihov izgled će privući sve da probaju. Lako se prave i to za nekih pola sata, jedino što treba da se hlade u frižideru pre služenja.
Boje su prave letnje i uklopiće se u svaku trpezu. Ovo je odlična ideja za sve tipove proslava, ali i za večeru.
Sastojci:
- 250 g mini paprika (7 komada)
- 35 g maslina
- 100 g feta sira
- 1 jaje
- 1/4 kašičice origana
- 1/4 kašičice senfa
- 1/4 kašičice tucane paprike
- biber
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Paprike očistite, a fetu pomešajte sa jajteom i začinima. Masline usitnite u blenderu. Punite paprike sa malo sira, pa malo maslina i tako dok ne napunite. Poređajte u malu tepsiju i prelijte maslinovim ulje. Pecite na 180°C nekih 25 minuta. Ohladite u frižideru sat vremena pre služenja.
Izvor: stvarkusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus