Savršeno jelo za dane bez mesa - paprike punjene krompirom su jeftino i vrlo zdravo jelo!

Sastojci:

  • 8 paprika
  • 6 krupnih krompira
  • 1 šargarepa
  • 2 paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 1-2 čena belog luka
  • ulje, so i biber
  • peršun, suvi začin

Priprema:

Očistite paprike od semenki. Krompir, šargarepu i luk oljuštiti i izrendati, pa začiniti po ukusu. Jedan paradajz usitniti u blenderu pa dodati u ovu smesu, sipati i par kašika ulja pa dobro izmešati.

Puniti svaku papriku i ređati u đuveč - nema potrebe da ih zatvarate, jer krompir neće da nabubri kao pirinač u klasičnim paprikama s mesom. Ostali paradajz izblendajte pa posolite, dodajte malo šećera, sipajte i malo ulja pa ovu smesu kašikom sipajte oko paprika. Pecite na temperaturi od 200C stepeni oko sat vremena.

Da paprike ne izgore, povremeno prekrijte pek-papirom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Lepa i srećna