Savršeno jelo za dane bez mesa - paprike punjene krompirom su jeftino i vrlo zdravo jelo!
Sastojci:
- 8 paprika
- 6 krupnih krompira
- 1 šargarepa
- 2 paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 1-2 čena belog luka
- ulje, so i biber
- peršun, suvi začin
Priprema:
Očistite paprike od semenki. Krompir, šargarepu i luk oljuštiti i izrendati, pa začiniti po ukusu. Jedan paradajz usitniti u blenderu pa dodati u ovu smesu, sipati i par kašika ulja pa dobro izmešati.
Puniti svaku papriku i ređati u đuveč - nema potrebe da ih zatvarate, jer krompir neće da nabubri kao pirinač u klasičnim paprikama s mesom. Ostali paradajz izblendajte pa posolite, dodajte malo šećera, sipajte i malo ulja pa ovu smesu kašikom sipajte oko paprika. Pecite na temperaturi od 200C stepeni oko sat vremena.
Da paprike ne izgore, povremeno prekrijte pek-papirom.
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca
Kolači korpice sa ružama idealni za slavu