Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jednostavni recepti

PEČENJE OD BELOG MESA BOLJE OD SVINJSKOG: Evo kako da napravite piletinu koja će zaseniti svako jelo

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Do sada ste belo meso pravili na razne načine, ali da li ste probali kao pečenje da napravite? Uživaćete u ukusu.

Izvor: Printscreen/YT/Ricette di Casa Mia

Belo meso nema ko ne voli, pritom je i zdravo, ali i dijetalno. Sada napravite piletinu na potpuno drugačiji način, sigurno će vam se dopasti. Izgleda kao pečenje i baš se lako pravi. Možete da je služite sa salatom ili pečenim krompirom

Sastojci:

  • mladi luk
  • 600 g mlevenog pilećeg mesa
  • 250 g sira 
  • 2 jajeta
  • 3 kašike prezli 
  • 2 kašike parmezana 
  • začinska paprika, so, biber 

Možda će vas zanimati

Priprema:

U mleveno meso dodajte seckani mladi luk, jaja, sir, prezle, so i parmezan i sve dobro sjedinite. Zatim na pek papir stavite meso i napravite oblik hleba. Premažite sa maslinovim ulje, lepo nauljite. Pomešajte biber i začinsku papriku i pospite po mesu. Dobro zatvorite pek papir i stavite u tepsiju koju ste obložili alu folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 40 minuta. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti