Jesen je vreme kada se priprema zimnica, ali ako nikada do sada niste pravili, na vreme pripremite recepte. Odlučite šta želite da imate u vašoj prvoj ziminici, pročitajte recepte i čekajte najbolju cenu povrća. 

Ovo je jednostavan način da ukiselite krastavce, a ako želite da napravite domaći džem, ili možda ajvar, kao i turšiju i za to imamo recept.

Takođe, pročitajte koji je najbolji način da oljuštite pečene paprike

Sastojci:

  • 5 kg krastavaca
  • 150 g soli 
  • 1 l sirćeta 
  • 350 g šećera 
  • 3 l vode 
  • 1 vinobran

Priprema:

Krastavce operite i složite u bure. Pomešajte vodu, so, šećer, sirće i vinobran i mešajte dok se sve ne istopi. Prelijte krastavce tešnošću, pa ih pritisnite, zatvorite i ostavite da se ukisele. 

Izvro: brzireceptiisaveti