Ako prvi put ove godine spremate zimnicu sa ovim receptom na jednostavan način možete da ukiselite krastavce.
Jesen je vreme kada se priprema zimnica, ali ako nikada do sada niste pravili, na vreme pripremite recepte. Odlučite šta želite da imate u vašoj prvoj ziminici, pročitajte recepte i čekajte najbolju cenu povrća.
Ovo je jednostavan način da ukiselite krastavce, a ako želite da napravite domaći džem, ili možda ajvar, kao i turšiju i za to imamo recept.
Takođe, pročitajte koji je najbolji način da oljuštite pečene paprike.
Sastojci:
- 5 kg krastavaca
- 150 g soli
- 1 l sirćeta
- 350 g šećera
- 3 l vode
- 1 vinobran
Priprema:
Krastavce operite i složite u bure. Pomešajte vodu, so, šećer, sirće i vinobran i mešajte dok se sve ne istopi. Prelijte krastavce tešnošću, pa ih pritisnite, zatvorite i ostavite da se ukisele.
Izvro: brzireceptiisaveti
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.