Tikvice su nam večna inspiracija za pripremu novih i drugačijih jela. Međutim, sigurni smo da ovakve tikvice do sada niste probali! Reč je tikvicama na hlebu, tj.brusketima od tikvica. Zvuči zanimljivo, zar ne? Isprobajte, garantujemo da će cela porodica biti oduševljena.

Ovako pripremljene tikvice možete služiti kao predjelo ili kao zasebno jelo.

Sastojci:

  • 1 baget hleb
  • 1/2 tikvice
  • so, biber
  • 1 mala šargarepa
  • 40 g sira
  • 1-2 čena belog luka
  • 2 kašike pavlake
  • Mirođija

Priprema:

Tikvicu izrendajte, posolite i ostavite 5-10 minuta da otpusti vodu a zatim je u drugoj činiji pomešajte sa rendanom šargarepom, rendanim sirom, pavlakom i mirođijom.Posolite i pobiberite.  Baget isecite ukoso. Na svako parče namažite dobijenu smesu. Poređajte sve u pleh. Možete posuti maslinovim uljem svako parče. Pecite 15 minuta na 180 ° C. Prijatno!