Ako ste ljubitelj testenina ovo će vam postati omiljeni obrok. Makarone i mleveno meso zapečeni u rerni su jednostavan recept koji se brzo priprema, a ukusom sve oduševljava. U bešamel sos dodajte sir i dobićete kremasti beli umak koji će samo pojačati ukus ovako pripremljenoj testenini.
Možete da je služite i za ručak i za večeru uz neku salatu. A posle se počastite nečim slatkim kao što su ledene kocke.
Sastojci:
- 2 crna luka
- 2 čena belog luka
- 400 g mlevenog mesa
- 3 paradajza
- 20 g paradajz paste
- so, biber, majčina dušica, začinska paprika
- 500 g testenina
Za sos:
- 1 l mleka
- 70 g brašna
- 60 g putera
- so
- 20 g sira
Još:
- 100 g sira
Priprema:
Ispržite seckani crni i beli luk, pa dodajte mleveno meso. Kada se i meso uprži dodajte seckan ili samleven paradajz i paradajz pire. Sve lepo promešajte, pa začinite. Skuvajte makarone.
Otopite puter, pa dodajte brašno i mešajte. Kada se zgusne i potamni sipajte mleko, ali nemojte da prestajete da mešate. Dodajte so i sir i lepo sjedinite. Nakon par minuta, kada je sos gotov, sipajte makarone. Sjedinite, a zatim u nauljenu tepsiju sipajte pola makarona, pa mleveno meso i preostale makarone. Pospite rendanim sirom i pecite na 200°C nekih 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus