Ako ste ljubitelj testenina ovo će vam postati omiljeni obrok. Makarone i mleveno meso zapečeni u rerni su jednostavan recept koji se brzo priprema, a ukusom sve oduševljava. U bešamel sos dodajte sir i dobićete kremasti beli umak koji će samo pojačati ukus ovako pripremljenoj testenini.

Možete da je služite i za ručak i za večeru uz neku salatu. A posle se počastite nečim slatkim kao što su ledene kocke

Sastojci:

  • 2 crna luka
  • 2 čena belog luka
  • 400 g mlevenog mesa
  • 3 paradajza
  • 20 g paradajz paste
  • so, biber, majčina dušica, začinska paprika
  • 500 g testenina

Za sos:

  • 1 l mleka
  • 70 g brašna
  • 60 g putera
  • so
  • 20 g sira 

Još:

  • 100 g sira 

Priprema:

Ispržite seckani crni i beli luk, pa dodajte mleveno meso. Kada se i meso uprži dodajte seckan ili samleven paradajz i paradajz pire. Sve lepo promešajte, pa začinite. Skuvajte makarone.
Otopite puter, pa dodajte brašno i mešajte. Kada se zgusne i potamni sipajte mleko, ali nemojte da prestajete da mešate. Dodajte so i sir i lepo sjedinite. Nakon par minuta, kada je sos gotov, sipajte makarone. Sjedinite, a zatim u nauljenu tepsiju sipajte pola makarona, pa mleveno meso i preostale makarone. Pospite rendanim sirom i pecite na 200°C nekih 20 minuta.