Kada imate ostatke hrane i ne znate šta ćete sa njima, napravite zapečene makarone na štapiću.
Kada nemate ideju šta da spremate, za 15 minuta napravite ovu zanimljivu večeru. Kada želite da potrošite ono što vam je ostalo u frižideru pripremite savršene zapečene makarone. Ništa prostije od ovog obroka, a izgleda dekorativno, kao slani sladoled.
Nanižete makarone, sipate preliv, ono što želite stavite preko i zapečete. Garantujemo da će se odmah razgrabiti sa stola. Može da se služi i na proslavama. Posle ovako ukusnog obroka pripremite čuveni italijanski desert pana kotu.
Sastojci:
- makarone
- sir
- jaja
- jogurt
- kečap
- ono što imate u frižideru: šunka, slanina...
Priprema:
Makarone skuvate u posoljenoj vodi, pa nanižite na štapić. Od jogurta i jaja napravite smesu za prelivanje, koja u ovom slučaju služi kao lepak za sve što ćete preko staviti. A stavićete ono što volite/imate. Opet prelijete i pečete na 200°C, 10 minuta. Izvadite, narendajte kačkavalj, sipajte kečap, vratite u rernu na 2 minuta i vaš posao je gotov.
Izvor: nismokodkuce
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.