Kremast, sočan kolač kog obožavaju sve generacije.
Biskvit:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 2 kašike kakaa
Mutite kao klasični patišpanj, prvo šne od belanaca, pa dodajte žumanca, a zatim prethodno pomešano brašno sa praškom za pecivo i kakaom. Pecite na 200 stepeni dok biskvit ne počne da se osvaja od ivica.
Sirup za prelivanje biskvita:
400 ml vode i 200 g šećera ukuvajte na ringli poput sirupa ali da ne bude previše gusto, pa prelijte biskvit i ostavite sa strane.
Fil:
U 2 šoljice mleka sipajte 9 kašika brašna i umutite. Na ringlu stavite 500 ml mleka i 9 kašika šećera i pre nego provri dodajte pomešano mleko i brašno i dodajte vanilin šećer. Mešajte neprekidno na srednjoj vatri dok ne postane gust fil, zatim ohladite.
Savet: Obavezno nakon što skinete fil sa ringle, premutite ga dobro mikserom da dobijete glatku masu.
Posebno umutite 250g putera i ddajte kašiku po kašiku prohlađenog belog fila u puter. Bitno je da ne bude vruć. Izravnajte fil preko biskvita.
Glazura od čokolade:
Stavite 6 kašika slatke pavlake na ringlu i 100 g čokolade i mešajte dok se ne otopi. Prelijte preko belog fila.
Ostavite u frižideru minimum 2 sata a potom secite na kocke.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem