Isprobajte ove kolačiće koji se tope u ustima.
Sastojci:
200 g brašna
150 g mlevenih badema
100 g šećera
srž 1 štapića vanile
1 jaje
150 g putera
100 g šećera u prahu
Priprema:
Izmešajte brašno s bademom, šećerom i polovinom srži vanile. Od smese napravite gomilicu, u sredinu dodajte jaje, okolo stavite komadiće putera. Brzo rukama umesite testo. Oblikujte 2 valjka, obmotajte ih folijom i ostavite sat vremena u frižideru.
Valjke isecite na komadiće od kojih potom oblikujte kiflice. Stavite ih na mastan papir i ostavite da se hlade otprilike 15 minuta.
Rernu za to vreme zagrejte na 170 stepeni, stavite kiflice i pecite oko 10 minuta.
Izmešajte šećer u prahu s ostatkom vanile, i u tu smesu uvaljajte još vruće kiflice.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom