Isprobajte ove kolačiće koji se tope u ustima.

Sastojci:

200 g brašna

150 g mlevenih badema

100 g šećera

srž 1 štapića vanile

1 jaje

150 g putera

100 g šećera u prahu

Priprema:

Izmešajte brašno s bademom, šećerom i polovinom srži vanile. Od smese napravite gomilicu, u sredinu dodajte jaje, okolo stavite komadiće putera. Brzo rukama umesite testo. Oblikujte 2 valjka, obmotajte ih folijom i ostavite sat vremena u frižideru.

Valjke isecite na komadiće od kojih potom oblikujte kiflice. Stavite ih na mastan papir i ostavite da se hlade otprilike 15 minuta.

Rernu za to vreme zagrejte na 170 stepeni, stavite kiflice i pecite oko 10 minuta.

Izmešajte šećer u prahu s ostatkom vanile, i u tu smesu uvaljajte još vruće kiflice.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs