Ako vam treba brza večera, a ljubitelj ste testenina onda je ovo pravi izbor. Makarone u kremastom paradajz sosu sa pečurkama. Ukusno, a jednostavno jelo koje će vam se dopasti na prvi zalogaj.
Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, onda vam predlažemo da napravite i lazanje. A kao ukusnu poslasticu posle ovako dobrog ručka poslužite čuvene italijanske kanole.
Sastojci:
- 300 g testenine po želji
- 250 g pečurki
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g sira
- 500 ml paradajz soka
- 1 čen belog luka
Priprema:
Skuvajte makarone, a dok se one kuvajte napravite sos. U tiganj sa maslinovim ulje stavite beli luk koji ste prepolovili na pola. Dodajte iseckane pečurke i dinstajte nekih 5 minuta. Zatim sipajte paradajz sos, pa kuvajte još 10 minuta, a nakon toga sipajte i pavlaku za kuvanje. Još kratko vreme kuvajte. Sipajte gotove makarone u sos, a zatim dodajte rendani sir i dobro promešajte.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem