Špagete su testnina koja se najlakše kombinuje i koju svi vole da jedu. Poznate su nam špagete karbonara i bolonjeze, a sada ih zapecite u tiganju sa kremastim sosom za potpuno novi ukus. Ako volite da eksperimentišete u kuhinji onda obavezno probajte i špagete mafine.
Italijani nisu samo poznati po fantastičnoj testenini nego i po predivnim desertima. Isprobajte tiramisu ili kanole.
Sastojci:
- špageti
- mocarela
- parmezam
- čajna kobasica
- 3 jajeta
- puter
Priprema:
Skuvajte špagete, a mocarelu i kobasicu isecite na kockice. Jaja umutite, posolite i pobiberite, pa dodajte seckanu kobasicu, mocarelu i parmezan. Sve dobro sjedinite. Istopite puter, pa stavite skuvane špagete. Zatim sipajte preko preliv, dobro sjedinite i pecite sa obe strane.
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom