Špagete su testnina koja se najlakše kombinuje i koju svi vole da jedu. Poznate su nam špagete karbonara i bolonjeze, a sada ih zapecite u tiganju sa kremastim sosom za potpuno novi ukus. Ako volite da eksperimentišete u kuhinji onda obavezno probajte i špagete mafine.

Italijani nisu samo poznati po fantastičnoj testenini nego i po predivnim desertima. Isprobajte tiramisu ili kanole

Sastojci:

  • špageti
  • mocarela
  • parmezam 
  • čajna kobasica 
  • 3 jajeta
  • puter

Priprema:

Skuvajte špagete, a mocarelu i kobasicu isecite na kockice. Jaja umutite, posolite i pobiberite, pa dodajte seckanu kobasicu, mocarelu i parmezan. Sve dobro sjedinite. Istopite puter, pa stavite skuvane špagete. Zatim sipajte preko preliv, dobro sjedinite i pecite sa obe strane.