Patlidžan poput tikvica nudi bezbroj mogućnosti kombinovanja i pripreme. Možete ga staviti u musaku, pitu, sos, ili ga jednostavno možete napuniti i zapeći u rerni.
Danas vam predstavljamo recept bez mesa koji će vam biti odličan saveznik ukoliko želite da skinete koji kilogram viška.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- maslinovo ulje
- origano
- so
- 200 g čeri paradajza
- 125 g mocarele
- tucana paprika
- 2 kaščice prezli
- 1 kašičica kapra
Priprema:
Patlidžane očistite od peteljki i isecite na tanke kriške po dužini. U činiji pomešajte maslinovo ulje sa origanom i solju. Promešajte dobro. Patlidžane poređajte na pleh koji ste obložili pek papirom pa premažite mešavinom od maslinovog ulja sa obe strane. Ubacite u rernu na 15 min na 200 stepeni sa ventilatorom. Za to vreme isecite čeri i mocarelu na kockice, stavite u jednu činiju pa dodajte prezle, tucanu papriku i kapar. Promešajte. Dobijenu smesu stavite na svaki patlidžan pa zapecite još 15 min na 180 stepeni.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem