Kada dođe hladnije vreme zimnici se uvek radujemo. Zato je spremite na vreme, jer uvek je bolji ukus domaće zimnice nego kupovne. Pored ajvara, turšije, pinđura i pečenih paprika, napravite i razne salate kao što je ova ili lovačka jer uvek možete da ih poslužite kada dođe vreme slava. Vi na vreme pripremite fantastično predjelo ili salatu uz pečenje kojoj niko neće moći da odoli. 

A posle poslužite domaće vanilice koje ste napravile sa domaćim džemom

Sastojci:

1 kg paradajza
1 veći krastavac
4 paprike babure
2 šargarepe
1 tikvica srednje veličine
1 glavica crnog luka
5 čenova belog luka
1 veza peršuna (ako nemate svež, može i suvi)
100 ml ulja
2 kašike soli
3 kašičice šećera
3 kašike sirćeta

Ako volite ljuto mozete, možete da dodate i 1 do 2 ljute paprike. 

Priprema:

Operite povrće, očistite i isecite na kockice. Stavite u posudu i dodajte ulje, so i sirće. Sve dobro promešajte i ostavite da odstoji 15 minuta. Sterilisane tegle napunite sa povrćem. Ovo je dovoljno povrća za 3 tegle. Sipajte u svaku teglu tečnost koja je ostala od povrća, pa pritniste, stavtie celofan i zatvorite. U šerpu stavite krpu, stavite tegle i sipajte vodu do pola tegli. Kuvajte dok voda ne proključa, pa tegle izvadite. 

Izvor: brzireceptiisaveti