Brzinski ručak za sve ljubitelje italijanske kuhinje.
Sastojci:
- špagete
I verzija:
- pavlaka za kuvanje
- 1-2 jajeta
- slanina/pršuta
- parmezan/kačkavalj
II verzija:
- mleveno meso
- paradajz sos
- ½ crnog luka
- parmezan/kačkavalj
- 1-2 jajeta
Priprema:
Skuvajte špagete, pa u njih dodajte seckanu slaninu ili pršutu, pavlaku za kuvanje i jaje. Posolite i pobiberite. Lepo sjedinite i sipajte u kalup za mafine. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 10 minuta, pa dodajte parmezan ili rendani kačkavalj i pecite dok se ne istopi.
Mleveno meso propržite na ulju sa seckanim lukom, pa dodajte paradajz sos i lepo ukrčkajte. Pomešajte sa špagetama dodajte jaje i sjedinite. Pecite kao u prvoj verziji na 200°C u zagrejanoj rerni, pa dodajte kačkavalj i pecite dok se ne istopi.
*Skuvane špagete možete da isečete na manje komade kako biste lakše stavili u kalup za mafine.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus