Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napici

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Kako se pravi KOMPOT

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Kako se pravi KOMPOT

Izvor: Foto: Stvarukusa/Shutterstock

Kompot je veoma popularni napitak u hladnoj sezoni, a pored toga što je ukusan izuzetno je i zdrav.

Kompot će probuditi vaše uspomene na detinjstvo, a takođe je i ukusan, krepi čak i ako imate grip…

Operite, oljuštite i isecite na kriške voće koje imate: jabuke, kruške, dunje (može i miks). Biće vam dovoljno po 2-3 ploda ako kuvate odvojeno, a ukoliko kuvate miks voća može i po jedan plod od svake vrste. Izvadite semenke pa očišćene kriške stavite u 500ml kipuće vode. Dodajte nekoliko kašika šećera. Sve kuvajte 10-15 minuta dok voće ne omekša (ukoliko pravite od dunja one se kuvaju malo duže). Kad se malo prohladi, dodajte polovinu limuna isečenu na kolutiće, kako biste zadržali vitamin C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs 

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti