Ne samo što je ukusno već vam i čuva imunitet. Probajte i uverite se sami.
Sastojci:
- 1 glavica belog luka
- so po želji
- 5 kašika ulja
- 3 kašike sirćeta
- 400 ml mlake vode
- 2-3 male ljute pečene papričice
- peršun po želji
Priprema:
Beli luk očistite i operite. Stavite ga u drvenu činiju za pasiranje (avan) a može i u blender. Dodajte so. Pasirajte ga dok ne dobijete glatku smesu kao majonez (možda će trajati malo duže ali TAJNA je u dugom pasiranju). Dodajte ulje i mešajte da se sve ujednači. Postepeno dodajte sirće i sve mešajte.
Zatim dodajte mlaku vodu i dobro promešajte. Stavite ljute papričice i sitno naseckan peršun.
Sastojke možete povećati ili smanjiti, zavisi od ukusa.
Čuva se u frižideru.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus