Ne samo što je ukusno već vam i čuva imunitet. Probajte i uverite se sami.
Sastojci:
- 1 glavica belog luka
- so po želji
- 5 kašika ulja
- 3 kašike sirćeta
- 400 ml mlake vode
- 2-3 male ljute pečene papričice
- peršun po želji
Priprema:
Beli luk očistite i operite. Stavite ga u drvenu činiju za pasiranje (avan) a može i u blender. Dodajte so. Pasirajte ga dok ne dobijete glatku smesu kao majonez (možda će trajati malo duže ali TAJNA je u dugom pasiranju). Dodajte ulje i mešajte da se sve ujednači. Postepeno dodajte sirće i sve mešajte.
Zatim dodajte mlaku vodu i dobro promešajte. Stavite ljute papričice i sitno naseckan peršun.
Napomena:
Sastojke možete povećati ili smanjiti, zavisi od ukusa.
Čuva se u frižideru.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno