Ne samo što je ukusno već vam i čuva imunitet. Probajte i uverite se sami.

Sastojci:

  • 1 glavica belog luka
  • so po želji
  • 5 kašika ulja
  • 3 kašike sirćeta
  • 400 ml mlake vode
  • 2-3 male ljute pečene papričice
  • peršun po želji

Priprema:

Beli luk očistite i operite. Stavite ga u drvenu činiju za pasiranje (avan) a može i u blender. Dodajte so. Pasirajte ga dok ne dobijete glatku smesu kao majonez (možda će trajati malo duže ali TAJNA je u dugom pasiranju). Dodajte ulje i mešajte da se sve ujednači. Postepeno dodajte sirće i sve mešajte.

Zatim dodajte mlaku vodu i dobro promešajte. Stavite ljute papričice i sitno naseckan peršun.

Napomena:

Sastojke možete povećati ili smanjiti, zavisi od ukusa.

Čuva se u frižideru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa