Tikvice su povrće koje se lako kombinuje sa ostalim namirnicama, pa tako možete praviti razna brza i ukusna jela sa tikvicama poput čorbi, potaža, ali i jela kao što je musaka.
Pitu sa povrćem koja se jednostavno priprema možete poslužiti za doručak ili večeru sa jogurtom.
Sastojci:
- 3 jaja
- 3 kašike brašna
- 1/2 prašaka za pecivo
- 150 g tikvica isečenih na kockice
- pola paprike crvene sveže isečene na kockice
- malo prazilika isečenog na sitno
- 100 g sira feta
- malo kačkavalja
- 30 ml maslinovog ulja
- so
Priprema:
Umutiti jaja, dodati sve navedene sastojke, izjednačiti i sipati u podmazan pleh (22cm) Odozgo možete staviti kockice sira. Peći na 200 stepeni oko 35-40 min. Ohlađenu seći.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus