Ako nemate vremena, a želite nešto zdravo i brzo da spremite za ručak ovo je savršen recept.

Sastojci:

glavica luka

400 g paradajza

3 tikvice

250 g sira (najbolje feta-sira)

2 kašike ulja

750 g junećeg mlevenog mesa

2 kašike paradajz-pirea

so, biber

2 jajeta

2 dl kisele pavlake

Priprema:

Sitno iseckajte crni luk, a paradajz na debele kolutove. Tikvice krupno narendajte. Sir isecite na kockice ili ga narendajte. Propržite luk na ulju, dodajte meso i dinstajte još malo, pa umešajte paradajz-pire, propržite i sve posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte tikvice. Pomešajte jaja s pavlakom i posolite. Podmazan pleh napunite mlevenim mesom, prelijte pavlakom i jajima, pa odozgo poređajte kolutove paradajza. Pospite sirom i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Ukrasite s nekoliko listića začinskog bilja.

Vreme pripreme: 30 minuta

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: lepaisrecna.rs