Ako nemate vremena, a želite nešto zdravo i brzo da spremite za ručak ovo je savršen recept.
Sastojci:
glavica luka
400 g paradajza
3 tikvice
250 g sira (najbolje feta-sira)
2 kašike ulja
750 g junećeg mlevenog mesa
2 kašike paradajz-pirea
so, biber
2 jajeta
2 dl kisele pavlake
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk, a paradajz na debele kolutove. Tikvice krupno narendajte. Sir isecite na kockice ili ga narendajte. Propržite luk na ulju, dodajte meso i dinstajte još malo, pa umešajte paradajz-pire, propržite i sve posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte tikvice. Pomešajte jaja s pavlakom i posolite. Podmazan pleh napunite mlevenim mesom, prelijte pavlakom i jajima, pa odozgo poređajte kolutove paradajza. Pospite sirom i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Ukrasite s nekoliko listića začinskog bilja.
Vreme pripreme: 30 minuta
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem