Bogata kombinacija paprika, tikvice, raštike i paradajza osvojiće sva vaša čula.

Šarena dolma je tradicionalno bosansko jelo, napravljeno od povrća i mesa.

Sastojci:

1 kg faširanog junećeg mesa

2 šoljice pirinča

2 šargarepe

2 glavice crvenog luka

peršun

so

vegeta

crvena paprika

biber

pola čaše vode

3 kašike ulja

pola kilograma sitnijih paprika

2 tikvice

3 krompira

10 listova raštike

1 glavica luka

2 paradajza

Priprema:

Operite paprike i očistite ih od semenki. Ogulite tikvice i očistite središnji deo. Takođe, ogulite i krmpir i izdubite. Isto uradite i sa lukom i paradajzom. Listove raštike prokuvajte. U drugoj posudi stavite meso, iseckanu šaragrepu, luk, i začine po želji. Zatim dodajte opran pirinač. U smesu dodajte vodu i ulje, te sve mešate dok se ne sedini. Filujte paprike, tikvice, krompir, luk, paradajz i kelj. Stavite u šerpu da se kuva 15-tak minuta. Potom ih stavite u tepsiju i pecite na 250 Celzijusa 20-tak minuta. U drugoj posudi stavite četiri kašike pavlake, jednu kašičicu crvene paprike i malo vode i ulja. Promešajte i pospite preko dolme. Stavite da se peče još 15-tak minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stil.kurir.rs