Kada se vratite sa posla i toliko ste umorni da ne možete dugo da stojite na nogama, onda napravite ovu fantastičnu pitu. Jeftini sastojci, brza priprema i odličan ukus je ono što je izdvaja od drugih jela. Samo isekajte krompir, luk i tikvicu i pomešajte sa jajima. Kada večerate onda poslužite sladoled

Sastojci:

  • 1 tikvica 
  • 500 g krompira 
  • 1 crni luk 
  • 4 jajeta 
  • 2 čena belog luka 
  • 50 g sira 
  • 50 g kobasice ili viršli 

Priprema:

Isecite luk, krompir i tikvice na kockice. Zatim prvo malo propržite luk, pa dodajte tikvice i krompir. Poklopite i ostavite da se krčka. Jaja umutite, pa dodajte sitno seckan beli luk i promešajte. Zatim u smesu sa jajima dodajte povrće. Tiganj prečnika 20 cm premažite puterom, pa sipajte pola smese sa povrćem. Preko stavite rendani sir i kobasicu ili viršle isečene na kolutove, pa preko preostalu smesu sa povrćem. Poklopite i pecite 10 minuta na srednjoj temperaturi i onda okrenite, ponovo nauljite tiganja i pecite još 5 minuta poklopljeno.