Kada se vratite sa posla i toliko ste umorni da ne možete dugo da stojite na nogama, onda napravite ovu fantastičnu pitu. Jeftini sastojci, brza priprema i odličan ukus je ono što je izdvaja od drugih jela. Samo isekajte krompir, luk i tikvicu i pomešajte sa jajima. Kada večerate onda poslužite sladoled.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 500 g krompira
- 1 crni luk
- 4 jajeta
- 2 čena belog luka
- 50 g sira
- 50 g kobasice ili viršli
Priprema:
Isecite luk, krompir i tikvice na kockice. Zatim prvo malo propržite luk, pa dodajte tikvice i krompir. Poklopite i ostavite da se krčka. Jaja umutite, pa dodajte sitno seckan beli luk i promešajte. Zatim u smesu sa jajima dodajte povrće. Tiganj prečnika 20 cm premažite puterom, pa sipajte pola smese sa povrćem. Preko stavite rendani sir i kobasicu ili viršle isečene na kolutove, pa preko preostalu smesu sa povrćem. Poklopite i pecite 10 minuta na srednjoj temperaturi i onda okrenite, ponovo nauljite tiganja i pecite još 5 minuta poklopljeno.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus