Smesa za ove palačinke se razlikuje od klasične, ali sa ovim receptom dobijete neverovatno ukusne palačinke. Još kada ih napunite sa sirom i suvim grožđem, pa zapečete u rerni, nema boljeg ukusa. Ako više volite slane palačinke onda nadev napravite po svojoj želji. Možete da stavite šunku, sir, slaninu... 

Sastojci:

  • 4 jajeta 
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašika šećera
  • 300 g brašna
  • 1 l mleka
  • 1 kašika ulja 

Za nadev:

  • 1 jaje
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 2 kašike suvog grožđa 
  • 500 g sira 
  • 2 kašike šećera
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • puter
  • med 
  • nana

Priprema:

U jaja dodajte šećer, so i kurkumu, pa umutite. Dodajte prosejano brašno i nastavite da mutite. Postepeno dodajte mleko i sve sjedinite mikserom. Na kraju dodajte ulje.  Tiganj premažite puterom, pa ispecite palačinke. Suvo grožđe prelijte ključalom vodom i ostavite nekih 5-10 minuta. 
U sir dodajte jaje, vanilin šećer, šećer, prstohvat soli i sjedinite. Procedite suvo grožđe i dodajte u sir. Promešajte. Filujte palačinke i urolajte, pa ređajte u tepsiju koju ste premazali puter i u koju ste stavili komadiće putera. Prelijte pavlakom za kuvanje i pecite 25 minuta na 180°C. Poređajte listove nane i prelijte sa malo meda.